Menu Search
Terug naar Nieuws

E-Fiber kiest voor SPIE voor FttP-bouw voor ruim 41.000 woningen

SPIE, de onafhankelijke Europese leider in multitechnische diensten op het gebied van energie en communicatie, heeft gisteren officieel de opdracht van E-Fiber gekregen voor de bouw van een Fiber to the Premises (FttP)-netwerk in het Land van Cuijk. De pragmatische aanpak en het vertrouwen uit eerdere samenwerkingen gaf de doorslag.

In totaal worden 41.145 woningen voorzien van een supersnel netwerk. Voor de bouw van dit netwerk zal SPIE circa 1.000 kilometer sleuf graven, waarin 10.000 kilometer kabel verwerkt wordt. SPIE zal het glasvezelnetwerk tevens gaan beheren. De graafwerkzaamheden beginnen eind juni, het project zal in het eerste kwartaal van 2020 worden afgerond.

Met Fiber to the Premises bereikt het glasvezel woonwijken en industrieterreinen. Zowel consumenten als bedrijven profiteren daarmee van een razendsnel netwerk.

Partnership

Hans van der Donk, business unit manager van de afdeling Network Solutions van SPIE, is zeer verheugd met deze opdracht: “De samenwerking met E-Fiber en onze vaste partners verloopt uitstekend. We zijn blij dat zij SPIE weten te vinden als de partij die de groeiende behoeften op het gebied van onder andere connectiviteit mee kan oplossen.”

Wilt u meer weten?

Neem contact op met Ad Schippers

+31 (0)88-3131000 ad.schippers(at)spie.com