Menu Search
Terug naar Nieuws

Erasmus MC kiest voor SPIE als nieuwe onderhoudspartner

SPIE, de onafhankelijke Europese leider in multitechnische diensten op het gebied van energie en communicatie, heeft haar handtekening gezet onder de opdracht voor het dagelijks onderhoud van circa 200.000 m² van het Erasmus MC vastgoed te Rotterdam. Het Erasmus MC en SPIE, business unit Healthcare, hebben de intentie om de komende 11 jaar verantwoordelijk te worden voor zowel de elektrotechnische als werktuigbouwkundige installaties. Na 3 jaar zal er een evaluatie plaatsvinden en kan het Erasmus MC het contract verlengen voor een periode van 4 maal 2 jaar.

Naast het onderhoud aan de gebouwgebonden installaties neemt SPIE ook alle eerstelijns storingen voor haar rekening. Dit zijn storingen die binnen uur verholpen moeten zijn. De projectwerkzaamheden, zoals renovaties en verbouwingen, blijven naast het nieuwe contract gewoon doorlopen.

Het Erasmus MC is het grootste academische ziekenhuis van Nederland. Zij wil baanbrekend werken, grenzen verleggen en voorop lopen in het leveren van topzorg, -onderwijs en –onderzoek. De hierbij benodigde hoogwaardige gebouw- en installaties sluiten goed aan bij de technische innovatiedrang van SPIE. “Zo’n zelfde visie komt de samenwerking ten goede”, zegt business unit manager Cock Bons.

Naast een goede prijs-kwaliteitsverhouding was het EMC onder de indruk van de visie van SPIE op het proactief optimaliseren van processen door middel van innovatie. Cock Bons: “Door op een andere manier naar de installaties te kijken, kunnen we besparen op onderhoud, op kosten en op energie. We maken het onderhoud voorspelbaar. De nieuwste systemen maken dat de prestaties van de installaties steeds minder afhankelijk zijn van mensen.”

Social Return

Daarbij belooft SPIE 5,5 % van de jaarlijkse onderhoudscontractwaarde te besteden aan ‘Social Return’. Dit houdt in dat SPIE met Werkgevers Steunpunt Rijnmond gaat kijken of er mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt ingezet kunnen worden bij de onderhoudswerkzaamheden.

Wilt u meer weten?

Neem contact op met Cock Bons

+31 (0)6 104 257 11 cock.bons(at)spie.com