Menu Search
Terug naar Nieuws

SPIE-collega Leon Hageman wint prijs met nieuwe calculatietool

Leon Hageman, werkvoorbereider bij SPIE Nederland, heeft de tweede plaats behaald bij de Nationale 3E Royal Smit Prijs. De prijs, geïnitieerd door Stichting 3E heeft als doel de kwaliteit en aantal studenten, de beroepsmatige ontwikkeling van jeugdige wetenschappers, het onderzoek en de toepassing van kennis en innovatie op het gebied van Elektrische Energietechniek en Elektriciteitsvoorziening
( ziehier: drie E's ) in Nederland te bevorderen. Als student aan Avans Hogeschool, kreeg Leon de opdracht van SPIE om een calculatietool te ontwikkelen om een bliksempiekenanalyse voor een hoogspanningsstation uit te voeren.

Binnen SPIE kreeg Leon naar eigen zeggen alle hulp en vrijheid van de engineeringsafdeling, om zijn opdracht goed uit te voeren. Het resultaat; een tool die de berekentijd, die voorheen handmatig werden uitgevoerd, terug te brengen van twee tot vier weken, tot een dag. Natuurlijk is Leon trots op het resultaat, hij vindt het echter nog leuker om te weten dat hij met zijn onderzoek bijdraagt aan SPIE, waar hij nu als werkvoorbereider aan de slag is.

Van afstudeerder naar werknemer

Leon werkt inmiddels als werkvoorbereider bij SPIE. De door hem ontwikkelde tool is gevalideerd en wordt naar volle tevredenheid ingezet.

Wilt u meer weten?

Neem contact op met Wouter Bijl

+31 (0)6 494 046 94 w.bijl(at)spie.com