Menu Search
Terug naar Nieuws

Home Nieuws Ziut neemt Publieksprijs voor de ConnectedBin in ontvangst

Ziut neemt Publieksprijs voor de ConnectedBin in ontvangst

Tijdens de Designweek in Eindhoven heeft de ConnectedBin van Ziut, onderdeel van Smart city van SPIE Nederland, de Goed Industrieel Ontwerp (GIO) 2017 Erkenning gekregen.

De ConnectedBin meet de vulgraad van publieke afvalbakken en geeft de informatie via het LoRa-netwerk door aan de gemeente. Deze kan hiermee het legen van afvalbakken efficiënter inplannen en zwerfvuil voorkomen. Dat scheelt energie en ergernis.

De ConnectedBin komt voort uit de samenwerking tussen Ziut Research & Development en Ziut Advies, en wordt geproduceerd door Intemo te Helmond.

De Erkenningen Goed Industrieel Ontwerp bestaat al 31 jaar en onderstreept het buitengewone belang van integrale productontwikkeling en stimuleert de toepassing van industrieel ontwerpen. Een Erkenning Goed Industrieel Ontwerp is geen prijs maar een kwaliteitstempel voor goed vakmanschap.

Tijdens de Designweek werd het publiek van de bijbehorende expositie in de gelegenheid gesteld te stemmen op hun favoriete product. Naar aanleiding van de stemmen sleepte Ziut met de ConnectedBin de GIO Publieksprijs 2017 in de wacht.  De uitreiking van de prijs vond plaats in het Designmuseum in Kerkrade.

Wilt u meer weten?

Neem dan contact op met Irene Bruines

+31 (0) 6 316 676 73 irene.bruines(at)ziut.nl