Menu Search
Terug naar Nieuws

Home Nieuws SPIE business case 2017

SPIE business case 2017

Op 22 november werd het jaarlijkse recruitment-event, de SPIE business case, gehouden. Technische studenten en recent afgestudeerden van de TU Eindhoven, Delft en Twente bieden wij hier de gelegenheid kennis te maken met SPIE en ons Technisch Management Traineeship.

De dag begon op Rotterdam Centraal, waar de deelnemers zich in alle vroegte verzamelden. In de Thalys werden de deelnemers welkom geheten door Lieve Declercq, algemeen directeur van SPIE Nederland. Daarna ontvingen de deelnemers informatie over SPIE en een korte uitleg over de business case.

De deelnemers werden opgesplitst in groepjes van drie en werden uitgedaagd out of the box te denken over nieuwe kansen en mogelijkheden voor SPIE. Tijdens de treinreis gingen zij aan de slag en konden vragen stellen aan Lieve Declercq, Terry Troost (HR directeur), technisch management trainees Hugo Schoenmaker & Nils Luger en HR trainee Stella de Smit.

Na de treinreis, die onder druk van de case voorbij vloog, begaf de groep zich naar de Champs Élysées. Daar werd tijdens de lunch de case besproken en onderling vonden informele gesprekken plaats. Vervolgens kregen de deelnemers kort de gelegenheid hun presentatieposters te maken.

Om de studenten en recent afgestudeerden verder kennis te laten maken met SPIE, gaven Elisabeth Rasmussen (HR director SPIE Group) & Claudia Gummer (HR development director SPIE Group) een presentatie over SPIE. Daarna deelden Hugo & Nils hun ervaringen over het traineeship.

Toen brak het spannende moment aan, het presenteren van de creatieve ideeën aan de jury, bestaande uit Lieve Declercq, Elisabeth Rasmussen, Claudia Gummer, Stella Smit en Terry Troost. De jury was onder de indruk van de uiteenlopende en creatieve ideeën. De ideeën beoordeelde de jury op basis van creativiteit en presentatie skills. De winnende teams kregen een mooie prijs uitgereikt door Lieve Declercq.

Onder het genot van een hapje en een drankje werd de dag afgesloten en konden de aanwezigen verder kennis met elkaar maken. Begin van de avond stapte de hele groep in de Thalys richting Rotterdam. We blikken terug op een geslaagde dag!

Wilt u meer weten?

Neem dan contact op met Stella de Smit, HR-trainee

06-45256448 stella.desmit(at)spie.com