Menu Search
Terug naar Nieuws

SPIE neemt Alewijnse Retail over en consolideert haar positie in de top drie van de retail installatiemarkt

SPIE, de onafhankelijke Europese leider in multitechnische diensten op het gebied van energie en communicatie, voegde op 14 november 2017 Alewijnse Retail toe aan haar divisie e-fficient buildings. Met deze strategische aankoop verstevigt SPIE haar positie in de top drie van de retail installatiemarkt.

De divisie e-fficient buildings van SPIE heeft zich ten doel gesteld haar rol als landelijke speler op de retail installatiemarkt te vergroten. In de non-food retail heeft zij al een sterke positie ingenomen. Door de aankoop van Alewijnse Retail kan zij deze positie uitbreiden naar de food retail, wat voor een completere marktdekking zorgt.

Over Alewijnse Retail

Alewijnse Retail werkt nauw samen met haar klanten wat  leidt tot nieuwe ontwikkelingen en custom made oplossingen, zoals de Alewijnse Cash Tutor (een data-analyse systeem),  Winkel Intelligentie en de Lichtplangarantie. Daarnaast is zij gespecialiseerd in het snel en effectief opzetten en uitvoeren van een retail aanpassingsplan en onderhoudsmanagement.

Gevestigd in Zaltbommel realiseert Alewijnse Retail met 20 medewerkers zo’n 6 miljoen euro omzet op jaarbasis. In oktober 2016 acquireerde SPIE ook al een onderdeel van de Alewijnse Groep, de business unit Alewijnse Technisch Beheer.

Lieve Declercq, Algemeen Directeur SPIE Nederland: Door de acquisitie van Alewijnse Retail zal SPIE in staat zijn om volledig landelijk dekkend multi-technische dienstverlening aan te bieden aan supermarkten, winkelketens, warenhuizen, enz. Dat gaat verder dan alleen de elektrotechnische en mechanische installaties. Ook telecom- en netwerkbeheer en assetmanagement behoren tot onze mogelijkheden. Met onze visie op het gebouw van de toekomst kunnen wij actief de duurzaamheidsambities van onze klanten helpen realiseren.

Dick Alewijnse, CEO Alewijnse Holding, vult aan: “De overgang naar SPIE past uitstekend bij de groeiambitie van Alewijnse Retail. Het biedt de klanten en medewerkers een uitstekende toekomst door de ambities van SPIE in het retail segment.”

Wilt u meer weten?

Neem dan contact op met Manouk Loonstijn

+31 (0)6 12451682 manouk.loonstijn(at)spie.com