Menu Search
Terug naar Nieuws

Home Nieuws Lieve Declercq in Trouw Duurzame 100

Lieve Declercq in Trouw Duurzame 100

Gisteren vond op de Dag van de Duurzaamheid de feestelijke bekendmaking plaats van de Duurzame 100. Deze ranglijst wordt jaarlijks samengesteld door landelijke dagblad Trouw. Het is een lijst van mensen die in Nederland actief zijn in het brede veld van duurzaamheid en natuur. Dat kunnen personen zijn uit het bedrijfsleven, de politiek, de wetenschap, van ngo's, netwerkorganisaties, adviesbureaus, lokale clubs en de overheid.

Op nummer 44 staat onze nieuwe directeur Lieve Declercq. In haar vorige functie bij Vitens besloot ze namelijk om ruim 4500 zonnepanelen te laten plaatsen op Vitens-locaties en twee nieuwe drinkwaterfabrieken duurzaam te bouwen. Ze zet zich in voor duurzaam bodembeheer en sloot zich in de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen aan bij de campagne ‘Kies voor klimaat’.

Sinds 1 oktober staat ze officieel aan het roer bij SPIE Nederland. Ook hier staat duurzaamheid hoog op haar agenda. Ze gelooft in een toekomst die duurzaam is ingericht voor de volgende generaties en wil hier met SPIE een bijdrage aan leveren. Lieve: “Wij hebben het vakmanschap en de kennis in huis waardoor SPIE bij uitstek het bedrijf is dat de ambities van bedrijven en overheden op gebied van duurzaamheid kan realiseren. Daarin kunnen we onze klanten volgen maar wij kunnen ook leidend worden, en onze verantwoordelijkheid nemen voor een beter (leef)milieu”.

Klik hier om De Duurzame 100 te bekijken.

Wilt u meer weten?

Neem dan contact op met Bianca Benard, Manager Communicatie.

+31 (0)6 537 170 66 bianca.benard(at)spie.com