Menu Search
Terug naar Nieuws

SPIE en Groenendijk PGN Bouw optimaliseren samenwerkingsprocessen bij TU Delft

SPIE, de onafhankelijke Europese leider in multitechnische diensten op het gebied van energie en communicatie, werkt momenteel aan een grote verbouwing in het gebouw van de Technische Universiteit in Delft. In opdracht van Groenendijk PGN Bouw is SPIE verantwoordelijk voor de elektrotechnische werkzaamheden, die in verband met de korte doorlooptijd, perfect moeten worden afgestemd met de vele betrokken partijen.

TU Delft kiest voor spuitplafonds, waarbij installaties tegen het kale beton aan worden bevestigd om de plafonds zo hoog mogelijk te houden. Er wordt een dikke akoestische laag overheen gespoten, wat betekent dat de installaties daarna niet meer toegankelijk zijn. De installatiewerkzaamheden moeten dus heel nauwkeurig gebeuren; fouten zijn ongeoorloofd. Lean Planning biedt uitkomst: de voorbereiding en de uitvoering lopen bijna parallel en alle betrokkenen zijn vanaf het begin bij de planning betrokken. Zij kunnen gelijktijdig werken zonder elkaar in de weg te lopen. En dat is fijn, gezien de zeer strakke planning van het project.

SPIE en Groenendijk hadden al ervaring met een soortgelijke samenwerking bij het project Gebouw 26 van de TU, waar dezelfde soort installaties werden gevraagd en eenzelfde soort proces werd doorlopen. SPIE is ook deze keer verantwoordelijk voor de licht- en krachtinstallaties en de beveiliging. Michel Korstanje, business unit manager van de afdeling Technisch beheer bij SPIE, is blij met de samenwerking: “Groenendijk is één van de bouwkundige partijen binnen TU Delft, die als hoofdaannemer projecten uit mag besteden aan installateurs. Door dit soort samenwerkingen kunnen we onze relatie met hen verder verbeteren en onze samenwerkingsprocessen optimaliseren.”

Hij benadrukt ook de goede interne afstemming met de SPIE-vestiging in Amsterdam: “Dit soort kritische projecten vragen om een heel goede voorbereiding, daar hadden onze collega’s in Amsterdam de tijd en de extra mankracht voor en zij werken nu in Delft met ons samen. TU Delft is een zeer goede klant; we werken al zo’n 20 jaar met hen samen, waarvan de laatste zes jaar in contractvorm. Die willen we dus het beste bieden.”

Wilt u meer weten?

Neem dan contact op met Michel Korstanje

+31 (0)6 109 616 72 michel.korstanje(at)spie.com