Menu Search
Terug naar Nieuws

Directeur Lei Ummels slaat eerste heipaal de grond in voor nieuw hoogspanningsstation Rilland

Donderdagmiddag, 29 juni 2017, zakte de eerste heipaal voor hoogspanninsgsstation Rilland soepel de grond in. SPIE-directeur Lei Ummels en Sjouke Bootsma van netbeheerder en opdrachtgever TenneT gaven het startschot voor de bouw.

SPIE is in dit project verantwoordelijk voor de engineering en realisatie van het gehele hoogspanningsstation, inclusief de civiele bouwkundige werken. TenneT denkt al sinds 2008 aan een nieuwe 380 kV-lijn tussen Borssele en Tilburg, maar pas vier jaar geleden kwam het station Rilland in beeld. Het besluit om de lijn op te knippen in twee delen, de komst van grote windparken op de Noordzee en de behoefte aan een stabieler stroomnet bij de Belgen, maakte dat tot de bouw van het schakelstation werd besloten.

PZC legt startschot vast

De Provinciale Zeeuwse Courant was er bij toen de eerste heipaal de grond in ging en sprak met iemand van TenneT en de betrokken landschapsarchitect.

Bekijk hier de beelden van de PZC

Wilt u meer weten?

Neem contact op met Wouter Bijl

+31 (0)6 494 046 94 w.bijl(at)spie.com