Menu Search
Terug naar Nieuws

VEVA®’s van SPIE gaan de grens over

SPIE, de onafhankelijke Europese leider in multitechnische diensten op het gebied van energie en communicatie, gaat steeds vaker over de grens met haar verrijdbare vangrail (VEVA®). Onlangs werd, na een lang traject, een klap gegeven op projecten in Hamburg (Duitsland) en Oslo (Noorwegen). De VEVA®’s worden gefabriceerd in Wijhe en vervolgens ter plaatse gemonteerd en in bedrijf gesteld.

Herwin Weelink is verantwoordelijk voor deze internationale verkooptrajecten: “De contacten ontstaan door netwerken op beurzen en symposia en via social media heb ik inmiddels een mooi netwerk opgebouwd. Ik praat veel met overheden en nodig hen uit in Wijhe om onze producten te demonstreren, maar het zijn lange processen.” Het resultaat mag er wezen, want in opdracht van Siemens AG gaat SPIE in Hamburg twee VEVA®’s van 100 meter én twee VEVA®’s van maar liefst 140 meter lang leveren, monteren en in bedrijf stellen. De opdracht in Oslo wordt gezien als spin off. Hier komen twee korte VEVA®’s van SPIE voor en in een stadstunnel. “In Oslo zijn legio van dat soort tunnels, dus wellicht is dit een begin van een mooie serie opdrachten”, zegt Weelink.

Jansen Venneboer

Jansen Venneboer, sinds begin 2016 onderdeel van SPIE Nederland, ontwierp de VEVA® in de jaren ’80 samen met Rijkswaterstaat en heeft deze vervolgens zelf verder geperfectioneerd en gecertificeerd. De reclame die voor de producten gemaakt wordt – Jansen Venneboer produceert ook CADO®’s, een calamiteitendoorsteek – leidt tot veel bekendheid en dus ook in het buitenland. Onlangs werden soortgelijke opdrachten afgerond in Singapore, Denemarken en bij onze ‘eigen’ Velsertunnel. Eveneens wat dichter bij huis werkt deze afdeling van SPIE aan projecten bij de Wisselbaan (Schiphol-Amsterdam-Almere) en de Gaasperdammertunnel in Nederland.

Wilt u meer weten?

Neem contact op met Herwin Weelink

+31 (0)570 522525 herwin.weelink(at)spie.com