Menu Search
Terug naar Nieuws

Een gereedschapskist of tekentafel spreekt niemand meer aan, een project met een drone des te meer

"Belangrijke thema’s zijn innovatie en de werving van jonge technici. Dat gaat naar ons idee een-op-een samen. Als jongeren zien met welke nieuwe technieken SPIE werkt, gaat de techniek leven. Kort gezegd: een gereedschapskist of tekentafel spreekt niemand meer aan, maar een project met een drone des te meer.”

Deze week verscheen in Het Ondernemersbelang Zeeland een coverinterview met Bram van Houcke en Misja van Oostenbrugge van SPIE. De boodschap van deze heren is helder: SPIE Nederland loopt voorop in innovatie en heeft jonge techneuten daarbij hard nodig.

Als Business Unit Manager bij SPIE Industry services werkt Van Oostenbrugge nauw samen met Van Houcke. Deze laatste is Business Unit Manager Controlec Engineering. Beiden zijn werkzaam op de vestiging in Terneuzen. Het zelfstandige ingenieursbureau Controlec maakt inmiddels circa tien jaar deel uit van SPIE Nederland. Deze multitechnische dienstverlener vertoont de laatste jaren een enorme groei. SPIE Nederland heeft flink wat overnames gedaan. Waarop we ons nu richten, is het geven van één gezicht aan alle bedrijfsonderdelen. Dat geldt ook voor SPIE Terneuzen. Zonder uiteraard onze eigen identiteit op te geven. SPIE Controlec Engineering is en blijft een onafhankelijk ingenieursbureau, aldus Van Houcke.

Lees hier het volledige artikel: www.ondernemersbelang.nl/zeeland

Drone inspecties & metingen

Regelmatige inspectie van essentiële en kritieke onderdelen zorgt ervoor dat de productie blijft voldoen aan de hoge eisen die worden gesteld op het gebied van kwaliteit, veiligheid en efficiency. Sommige equipment, objecten en gebouwen zijn lastig te bereiken en derhalve ook moeilijk te inspecteren, waardoor onnodig hoge kosten worden gemaakt. Door het wegvallen van fysieke inspanningen bij inspecties op moeilijke posities en op hoogtes, worden veiligheids- en gezondheidsrisico’s voor de medewerkers aanzienlijk verminderd. Om het vliegen met de drone veiliger te maken kan een virtuele afbakening worden opgegeven. Hierdoor kan het toestel tijdens de vlucht niet over het begrensde gebied vliegen. Risicovolle gebieden worden zo afgeschermd en gevaarlijke situaties kunnen worden voorkomen.

Lees hier meer over Drone inspecties

Wilt u meer weten?

Neem contact op met Alex de Vijver

+31 (0)6 12389865 alex.vandevijver(at)spie.com