Menu Search
Terug naar Nieuws

SPIE bouwt 150 kV stations in Tilburg om

SPIE heeft van landelijk netbeheerder TenneT opdracht gekregen voor de ombouw van 150 kV stations Tilburg Zuid en Tilburg West. De opdracht betreft het ontwerp en realisatie van de aanpassing van 150 kV stations Tilburg West en Tilburg Zuid.

Aanleiding voor deze aanpassingen is dat het station Tilburg Zuid slechts door twee gasdrukpijpkabels gevoed wordt. Daardoor is de betrouwbaarheid lager dan gemiddeld en is de reparatieduur lang. Daarom wordt station Tilburg Zuid versterkt met een derde circuit vanuit station Tilburg West.

Werkzaamheden

De werkzaamheden bevatten het realiseren van 2 kabelvelden ten behoeve van nieuwe 150 kV kabelverbinding Tilburg West-Tilburg Zuid (enkel circuit), het aanpassen van stations Tilburg West en Tilburg Zuid (incl. secundaire renovatie) en het aanpassen van omliggende stations.

Wilt u meer weten?

Neem contact op met Wouter Bijl

+31 (0)6 494 046 94 w.bijl(at)spie.com