Menu Search
Terug naar Nieuws

SPIE sluit aan bij Europese samenwerking voor innovatie in procesindustrie

SPIE, de onafhankelijke Europese leider in multitechnische diensten op het gebied van energie en communicatie, is een Europese samenwerking gestart voor innovatieve oplossingen voor maintenance in de procesindustrie. SPIE gaat het veilig vliegen in een procesomgeving onder de loep nemen.

Binnen het “Project Smart Tooling” zit SPIE, samen met project partners Avular en Airobot, in het cluster ‘Buiten vliegen’. Er wordt in dit project samengewerkt met onder andere DOW Benelux en BASF, maar ook hogescholen en universiteiten doen er aan mee. Doel is het versterken van de procesindustrie door kostenefficiënter en veiliger te werken. Johnny van der Poel, senior engineer en drone piloot van SPIE, is namens SPIE aangesloten bij het project. “Het doel is onder andere om een softwaretool te ontwikkelen die als checklist dient voorafgaand aan een vliegende inspectie. Waarmee je een vluchtplan instelt en de beelden perfect kunt monitoren. Over twee jaar willen we aantoonbaar veilig kunnen vliegen in een procesomgeving”, licht Johnny de deelname van SPIE toe.

SPIE zet haar kennis van de procesindustrie én haar kennis van de drone en de Nederlandse wetgeving in om asset owners ervan te overtuigen om vaker een drone in te zetten voor inspecties.

Project Smart Tooling

Smart Tooling is een project binnen het Europese programma Interreg Vlaanderen-Nederland. Voor het project Robotica Smart Tooling ontwikkelt partner Ki<|MPi, verantwoordelijk voor het projectmanagement, in samenwerking met partners uit Vlaanderen en Zuid-Nederland, innovatieve Robotica toepassingen voor maintenance in de procesindustrie.

Door toepassing van robots en geautomatiseerde processen kan onderhoud in de procesindustrie sterk verbeteren op het gebied van veiligheid, kwaliteit en efficiëntie. Dit project brengt de vraag uit de industrie samen met het aanbod van veel kennisen vaardigheden van bedrijven en kennisinstituten op gebied van robottechnologie.

Wilt u meer weten?

Neem contact op met Johnny van der Poel

+31 (0)6 10879352 j.vanderpoel(at)spie.com