Menu Search
Terug naar Nieuws

SPIE verzorgt elektrotechnische installaties voor mouterij in Eemshaven

SPIE, de onafhankelijke Europese leider in multitechnische diensten op het gebied van energie en communicatie, werkt mee aan de capaciteitsuitbreiding van de mouterij van Holland Malt in de Eemshaven. Holland Malt is een onafhankelijk internationaal opererende mouterij, actief op alle continenten. Met de uitbreiding worden er in de Eemshaven twee state-of-the-art torens bijgebouwd waarmee de capaciteit verdubbelt van 140.000 ton naar 280.000 ton mout per jaar. Holland Malt is bekend met het werk van SPIE, dat de elektrotechnische installatiewerkzaamheden voor haar rekening zal nemen.

Zo’n twaalf jaar geleden verrichtte SPIE Industry services dezelfde werkzaamheden voor de nieuwbouw van de moutfabriek in de Eemshaven. “Dat hebben we blijkbaar goed gedaan”, zegt tevreden Business Unit Manager Rogier Paanakker van SPIE. De verwachtte groei van de wereldwijde bierconsumptie en de groei in opkomende markten biedt grote kansen voor de mouterij van Holland Malt, dat de ambitie heeft om van de mouterij in de Eemshaven de grootste en meest duurzame van Europa te maken. Paanakker: “Wij zijn trots dat wij daar als SPIE een steentje aan bij mogen dragen.”

SPIE is inmiddels begonnen met de voorbereidingen, naar verwachting zal begin maart worden gestart met de elektrotechnische werkzaamheden in de nieuwe torens. De werkzaamheden zullen eind 2017 worden afgerond, zodat de uitbreiding begin 2018 in productie zal zijn.

Wilt u meer weten?

Neem contact op met Rogier Paanakker

+31 (0)6 30520228 r.paanakker(at)spie.com