Menu Search
Terug naar Nieuws

Voorlopige gunning voor SPIE voor grote aanbesteding voor geleidermontage in West-Nederland

SPIE, de onafhankelijke Europese leider in multitechnische diensten op het gebied van energie en communicatie, heeft van landelijk netbeheerder TenneT de voorlopige gunning gekregen voor het project Geleidermontage Noord-West 380 en Zuid-West 380, een project dat vier jaar zal duren. Er gaat een opdrachtsom van meer dan 70 miljoen euro mee gemoeid. Als een grote speler in de energiemarkt en specialist op het gebied van hoogspanningslijnen, heeft SPIE al regelmatig laten zien een betrouwbare partner voor TenneT te zijn. SPIE verwacht het definitieve contract begin januari 2017 te tekenen.

De nieuwbouw van de 380 kV verbinding tussen Vierverlaten (Groningen) en Eemshaven wordt 40 kilometer lang. Onderweg worden bestaande verbindingen op enkele plaatsen gereconstrueerd, geamoveerd of omgeleid. Ook tussen Rilland en Borssele wordt een geheel nieuwe 380 kV verbinding  gerealiseerd. De reconstructies beslaan 220 en 380 kV verbindingen. TenneT kiest voor de nieuwbouwverbindingen wederom voor de innovatieve Wintrackmasten.

Lei Ummels, Managing Director van SPIE Nederland: “We zijn blij met deze voorlopige gunning, die ons wederom een kans geeft om onszelf te bewijzen als specialist op het gebied van energie-transmissie en -distributie. SPIE heeft een langetermijnrelatie met TenneT. We zijn ervan overtuigd dat dit opnieuw een succesvolle samenwerking zal zijn.“ 

Wilt u meer weten?

Neem contact op met Peter Paasse

+31 (0)6 108 791 53 p.paasse(at)spie.com