Menu Search
Terug naar Nieuws

SPIE werkt mee aan de Dutch Windwheel

Hét duurzame icoon voor de toekomst in de Rotterdamse haven!

SPIE, de onafhankelijke Europese leider in multitechnische diensten op het gebied van energie en communicatie, is één van de elf organisaties die samen een innovatieprogramma gaat opzetten voor de ontwikkeling van de Dutch Windwheel. Het innovatieprogramma moet gaan bijdragen aan de transitie naar een schone, digitale economie met gebruikmaking van technologische innovaties.

Tussen 2020 en 2025 moet er een 174 meter hoog icoon in Rotterdam verrijzen, de Dutch Windwheel. Dat hebben elf bedrijven en kennisinstituten vandaag met elkaar afgesproken. Met de komst van de Dutch Windwheel is de wereldhaven- en architectuurstad een spraakmakende attractie rijker en het zal de skyline nog spectaculairder maken. SPIE is één van de partijen die meewerken aan dit project en zal meedenken over innovaties en slimme technieken die nu nog niet eens bestaan. De toegevoegde waarde van SPIE is de aanwezige know-how en jarenlange, veelzijdige ervaring als het gaat om techniek en innovatie.

rotterdam

 

Er wordt in het bijzonder gekeken naar de Merwe Vierhavens in Rotterdam, een gebied dat de komende jaren ontwikkeld gaat worden. In het eerste kwartaal van 2016 zal de basis worden gelegd voor het innovatieprgramma, waarbij overheden nauw betrokken zullen worden.

Wilt u meer weten?

Neem contact op met Jacco Saaman

+31 (0)6 134 990 43 jacco.saaman(at)spie.com