Menu Search
Terug naar Nieuws

SPIE wordt keurmeester in Nederlandse gevangenissen

SPIE, de onafhankelijke Europese leider in multitechnische diensten op het gebied van energie en communicatie, heeft van Dienst Justitiële Inrichting de opdracht gekregen om de komende vier jaar de arbeidsmiddelen van alle gevangenissen in Nederland te inspecteren. De keurmeesters van SPIE gaan inspecties uitvoeren aan elektrische arbeidsmiddelen, klimmaterialen, valbeveiligingen, hijs- en hefmiddelen en magazijnstellingen. Het gaat om materialen van de technische dienst en in de werkplaatsen, maar ook om de elektrische huishoudelijke apparatuur in de cellen.

De veelzijdigheid om de diverse inspecties uit te kunnen voeren, gaf de doorslag om de opdracht aan SPIE te gunnen. SPIE doet dit werk al in Sittard, Roermond en Ter Peel. Die ervaring gaf een voorsprong in de aanbesteding om de bijna 40 gevangenissen in Nederland onder haar hoede te krijgen.

Projectleider van SPIE, Mark van der Heijden, voegt er aan toe: “Het is tevens een voordeel dat we dichtbij de klant zitten; het werk wordt gecoördineerd vanuit de vestiging van SPIE in Elsloo, afdeling Keuringen en Inspecties en de plaatselijke vestigingen voeren de werkzaamheden uit.”

Wilt u meer weten?

Neem contact op met Han Michiel Verroen

+31 (0)6 513 697 60 han-michiel.verroen(at)spie.com