Menu Search

Privacyverklaring

Privacyverklaring
Dit is de Privacyverklaring van SPIE Nederland B.V., gevestigd aan de Huifakkerstraat 15, 4815 PN te Breda en ingeschreven onder KVK West-Brabant 14635629, elektronisch adres: info.beheer@spie.com.

Definities
In deze Privacyverklaring worden de volgende definities gehanteerd:

  • Privacyverklaring: deze privacyverklaring
  • de Website: de website onder www.spie-nl.com
  • de bezoeker: iedere gebruiker van de Website
  • SPIE: SPIE Nederland B.V.
  • Persoonsgegevens: persoonsgegevens en andere data verkregen vanuit de Website ten behoeve van persoonlijke correspondentie, verwerking van informatieaanvragen, verwerking van persoonsgegevens voor de inschrijvingen van acties en evenementen, verwerking van sollicitaties en verwerking van data verkregen uit het plaatsen van cookies door SPIE en door derden.

Inleiding en toepasselijkheid
SPIE respecteert de privacy van de bezoeker en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die de bezoeker ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Deze Privacyverklaring is van toepassing op de verwerking van alle Persoonsgegevens verkregen vanuit een bezoek aan en gebruik van de Website. SPIE verwerkt de Persoonsgegevens in overeenstemming met de wet- en regelgeving op het gebied van de bescherming van persoonsgegevens, zoals de Wet bescherming persoonsgegevens en de Telecommunicatiewet. In deze Privacyverklaring zijn de overwegingen hieromtrent vastgelegd.

Verwerking van de persoonsgegevens
SPIE behandelt Persoonsgegevens vertrouwelijk en zorgvuldig. SPIE verzamelt slechts tot personen herleidbare informatie die uitdrukkelijk en vrijwillig door de bezoeker ter beschikking is gesteld. SPIE verzamelt Persoonsgegevens door het uitlezen van een informatie- of contactaanvraag, door de verwerking van sollicitaties en door het uitlezen van aanmeldingen voor bepaalde acties en evenementen. Deze informatie kan onder andere bestaan uit de naam, adres, bedrijfsnaam, bedrijfsadres, huidige functie, emailadres en telefoonnummer van de bezoeker.

Verstrekking van gegevens aan derden
SPIE verklaard uitdrukkelijk geen Persoonsgegevens aan derden te verstrekken, tenzij SPIE daartoe verplicht is op grond van de wet of de bezoeker ons daar zelf uitdrukkelijk om heeft verzocht.

Cookies
SPIE maakt gebruik van cookies. Cookies zijn kleine tekstbestanden die door een internetpagina op een computer, laptop, tablet of mobiele telefoon worden geplaatst. Deze cookies hebben verschillende doeleinden en functies. Hieronder treft de bezoeker een lijst van cookies aan die geplaatst worden door SPIE en door derden, alsmede een beschrijving van de doeleinden en functionaliteit van deze cookies.

Authentication cookies
SPIE maakt gebruikt van authentication cookies. Met behulp van deze cookies kan de bezoeker persoonlijke pagina’s openen zonder dat de bezoeker iedere keer opnieuw in hoeft te loggen. SPIE bewaard deze cookies tijdelijk, voor de duur van een websessie. Zodra de bezoeker zijn webbrowser afsluit, worden de cookies verwijderd.

User input cookies
SPIE maakt gebruik van user input cookies. Hiermee wordt bijvoorbeeld de taalvoorkeur van de bezoeker gedurende een websessie opgeslagen. Zodra de bezoeker zijn browser afsluit wordt de cookie automatisch verwijderd. User input cookies zijn nodig om de Website goed te laten functioneren.

Analytics cookies
SPIE maakt gebruik van Google analytics cookies. Met behulp van Google analytics cookies krijgt SPIE inzage in verschillende statistieken zoals het bezoekersaantallen, populaire pagina’s, onderwerpen en zoekwoorden. Op deze manier kan SPIE de communicatie beter afstemmen aan de behoeften van de bezoeker. SPIE heeft aan Google niet toegestaan de verkregen analytische informatie te gebruiken voor andere Google diensten. Lees hier het Privacybeleid van Google voor meer informatie, alsook het specifieke Privacybeleid van Google Analytics.

Social plug-ins content tracking cookies voor Facebook, LinkedIn, Twitter en Google+
SPIE kan sociale media zoals Facebook, LinkedIn, Twitter en Google+ cookies plaatsen op de computer, laptop, tablet of mobiele telefoon van de bezoeker. Het plaatsen van deze cookies kan bijvoorbeeld nodig zijn om voor het ‘liken’ van berichten en om het (re)tweeten van artikelen mogelijk te maken, maar kan ook advertentiedoeleinden dienen. SPIE adviseert de bezoeker de privacy verklaringen van Facebook, van LinkedIn, van Twitter en van Google+ (welke regelmatig kunnen wijzigen) te lezen om te zien wat zij met uw persoonsgegevens doen.

Multimedia player cookies
SPIE plaatst incidenteel een video via toepassingen zoals Vimeo of YouTube. Een ingesloten Vimeo video verzamelt zelf via Google Analytics inzicht in het surfgedrag van de bezoeker. Een ingesloten YouTube video verzamelt bezoekersinformatie en aangepaste voorkeurinstellingen. SPIE maakt gebruik van deze diensten om videocontent af te kunnen spellen op de Website. SPIE kan deze gegevens niet herleiden tot persoonsgegevens. Het plaatsen van deze cookies zijn noodzakelijk om de video’s te kunnen afspelen. SPIE adviseert de bezoeker de privacy verklaringen van Vimeo en YouTube (welke regelmatig kunnen wijzigen) te lezen om te zien wat zij met uw persoonsgegevens doen.

Bewaartermijnen
SPIE bewaart Persoonsgegevens gedurende een periode van maximaal een jaar na het laatste bezoek van de Website, tenzij SPIE op grond van wettelijke bepalingen verplicht is de Persoonsgegevens langer te bewaren. De authentication cookies alsook de user input cookies zijn ‘websessie cookies’ en worden meteen verwijderd zodra de bezoeker zijn browser afsluit. De analytics cookies voor Google, de social plug-ins cookies voor Facebook, LinkedIn, Twitter en Google+ en de multimedia player cookies worden langer dan een websessie bewaard. Voor de bewaartermijnen van deze cookies verwijst SPIE de bezoeker door naar de eerder genoemde privacyverklaringen van Google, Facebook, LinkedIn, Twitter, Google+, Vimeo en YouTube.

Voorafgaande toestemming
Bij het eerste bezoek aan de Website wordt de bezoeker via een pop-up verwezen naar de Privacyverklaring. Aan de bezoeker wordt vervolgens toestemming gevraagd voor de verwerking van zijn Persoonsgegevens, alsook toestemming gevraagd voor het plaatsen van de verschillende cookies. Voor het plaatsen van authentication cookies en user Input cookies behoeft SPIE aan de bezoeker geen toestemming te vragen. Deze cookies zijn namelijk nodig voor het (goed) functioneren van de Website.

Instellen van cookievoorkeuren en het intrekken van de toestemming
De bezoeker kan te allen tijde zelf beslissen om cookies te accepteren of te weigeren. Hiertoe kan de bezoeker de instellingen in zijn browser aanpassen. Aangezien iedere browser anders is, verwijst SPIE de bezoeker naar de informatiepagina van de eigen browser voor het instellen van zijn cookievoorkeuren. Heeft de bezoeker toestemming verleend voor het plaatsen van cookies en wenst de bezoeker deze toestemming weer in te trekken, dan kan de bezoeker dit doen door de cookies op zijn computer, tablet, laptop of mobiele telefoon te verwijderen. Heeft de bezoeker zijn toestemming ingetrokken, dan zal SPIE de bezoeker bij een volgend bezoek aan de Website wederom zijn toestemming vragen voor de verwerking van zijn Persoonsgegevens alsook het plaatsen van cookies.

Beveiliging van de Persoonsgegevens
SPIE draagt er zorg voor dat de Persoonsgegevens vertrouwelijk en met de grootst mogelijke zorgvuldigheid worden behandeld. Alle Persoonsgegevens zijn beveiligd opgeslagen in de administratie van SPIE. Deze databank is uitsluitend toegankelijk voor medewerkers van SPIE voor zover dat uit hoofde van hun functie noodzakelijk is. SPIE spant zich naar redelijkheid in haar systemen te beveiligen tegen verlies en/of tegen enige vorm van onrechtmatig gebruik en maakt daarbij gebruik van passende technieken en organisatorische maatregelen.

SPIE is echter niet aansprakelijk voor deze privacyverklaring of voor het verlies van gegevens, schade aan bestanden, onrechtmatig verkregen toegang tot computers of bestanden, verspreide virussen of andere onrechtmatige programma’s of bestanden, of enig ander gevolg van het ter beschikking stellen van Persoonsgegevens aan SPIE.

Rechten van de bezoeker
De bezoeker van de Website heeft recht op inzage, verbetering, aanvulling, verwijdering en afscherming van de Persoonsgegevens, overeenkomstig de Wet bescherming persoonsgegevens. Indien de bezoeker van deze rechten gebruik wil maken, of indien de bezoeker vragen heeft over deze Privacyverklaring dan kan de bezoeker SPIE bereiken op info.beheer@spie.com of een brief sturen naar SPIE Nederland B.V., Huifakkerstraat 15, 4815 PN Breda t.a.v. de afdeling Marketing en Communicatie.

Links
Op de Website zijn een aantal links naar andere websites van organisaties geplaatst. SPIE kan geen verantwoording dragen met betrekking tot het gebruik van persoonsgegevens door die organisaties. SPIE raad de bezoeker aan om de privacyverklaringen van die betreffende organisaties zorgvuldig te lezen.

Aanpassen Privacyverklaring
SPIE behoudt zich het recht voor deze Privacyverklaring aan te passen. Elke aanpassing zal op deze pagina bekend worden gemaakt. Bij aanpassing van de Privacyverklaring zal SPIE de bezoeker wijzen op de vernieuwde Privacyverklaring en de bezoeker wederom zijn toestemming vragen